ISPS

ISPS staat voor International Ship and Port Security en brengt een aantal verplichtingen met zich mee voor wat betreft beveiliging van veel havengerelateerde bedrijven. De aanleiding voor het invoeren deze wet- en regelgeving is 'nine-eleven', ofwel de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.

Conform dit systeem wordt bij een potentieel gevaar het veiligeheidsniveau verhoogd en worden de beveiligingseisen en werkzaamheden dan uitgebreider en/of strenger. Elk ISPS-plichtig bedrijf heeft een plan op maat voor wat betreft de noodzakelijke acties per 'security level'. De werkzaamheden worden uitgevoerd door eigen personeel en/of gecertificeerde Havenbeveiligers.

Penninkhof Security heeft zich, als lokale beveiliger in Westpoort, toegelegd op het ISPS werk. De medewerkers zijn ISPS Havenbeveiliger en het bedrijf biedt aan ISPS-plichtige klanten de mogelijkheid van een zogenaamd waakvlamcontract, waarbij actie wordt ondernomen wanneer nodig (bijvoorbeeld alleen wanneer er een schip ligt). Het voordeel van een waakvlamcontract is dat er alleen extra kosten worden gemaakt wanneer nodig, terwijl de benodigde mankracht en expertise toch snel beschikbaar is.

Naast deze snelle aanwezigheid biedt Penninkhof Security ook de benodigde communicatie met bijvoorbeeld de Kapiteinskamer, (lokale) overheden, het Havenbedrijf, etc.

Ook voor assistentie bij het opstellen van een ISPS beveiligingsplan kan men bij ons terecht.

Petroleumhaven 26
1041 AC Amsterdam

Postbus 20705
1001 NS Amsterdam

T +31 (0)6 50 65 66 62
E

Powered by YourSite PoweredBy

Maatregelen rondom coronavirus

Ook Penninkhof Security is helaas genoodzaakt om maatregelen te treffen (in navolging van de adviezen hierover van Rijksoverheid en RIVM) rondom het Coronavirus.

Op de eerste plaats gaan onze werkzaamheden gewoon door en blijven wij onze klanten dus bedienen: korte lijnen, duidelijkheid en daadkrachtig optreden.

Ons kantoor is echter tot nader order gesloten voor klanten, relaties en overige bezoekers.
Wij blijven wel telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 50 65 66 62.

We hopen op uw begrip voor het nemen van deze ingrijpende maatregelen en wensen u ook veel sterkte in deze periode.

Penninkhof Security